Eiger po grebenu Mittellegi

Greben Mittellegi na Eiger je seveda čudovit samostojen cilj. Tura je odlična v vseh pogledih in povsem podobna vzponu na Matterhorn. Greben je mestoma neverjetno izpostavljen, težave so bolj skoncentrirane kot na Matterhornu, kamenina pa je bolj čvrsta. Tudi tu so najtežja mesta opremljena s fiksnimi vrvmi. Vzpon je zanimiv tudi zato, ker se ne sestopa po isti smeri, ampak po J grebenu na Mönchsjochhütte in naprej na Mönchsjoch, od koder se z vlakom odpeljemo v dolino. Druga možnost pa je sestop po drugi normalni smeri naravnost na postajo Eigergletcher.

Ocena : mestoma III, AD

Višina smeri: 700 m

Čas plezanja: 10 ur

Izhodišče: Grindelwald (1034 m)

Dostop: Iz Kranja po cesti preko Innsbrucka (740 km) do Grindelwalda. Z zobato železnico do postaje Eismeer. Spust na Fischergletcher od koder prečimo po snežnih vesinah do vstopa v položno skalnato pobočje preko katerega nas pripelje sistem polic do koče Mittellegi (3355 m). 2,5 ure hoje.

Sestop: Po J grebenu preko J in S Eigerjevega sedla in pod vršno kupolo Möncha do koče Mönchsjochhütte in naprej do zgornje postaje železnice Jungfraujoch. Mogoč je tudi sestop po JV grebenu naravnost na postajo Eigergletcher.

Oprema gosta: Osnovna gorniška in plezalna oprema za ledeniške ture.

Cena: 1100 €

Število dni: 2

Prijavi se

Ostale smeri v kategoriji'alpe'

Mönch

2 dni
700 €
mestoma II, PD

Jungfrau

5 – 7 ur
800 €
mestoma II, PD

Vrhovi s krone nad Grindelwaldom

Eiger, Mönch, Jungfrau

4 dni
2100 €
I - III, PD

Prečenje Matterhorna

Levji greben gor in Hörnli greben dol

1350 €

Matterhorn

Italijanski ali Levji greben

3 dni
1350 €
I-III, mestoma IV; AD

Matterhorn

greben Hörnli

6-8 ur
1200 €
I-III; AD-

Mont Blanc

3 dni
1200 €
PD - /PD